Inköpsresa den 19/11-05Deltagare: Pär, Anders, Jimmy, Olof, Sebastian, Viktor, Andreas, Mikael och Johan.Reseberättelse

Klockan är strax före sju på lördag morgon den 19 november 2005. Mikael hämtar mig som planerat vid Chalmersplatsen. Vi beger oss vidare mot Statoil i Hisingsbacka där vi hämtar släpet som jag har bokat i förväg. Vid Statoil hakar även Olof på, som bor i närheten. Därefter går färden vidare mot Matematiska Vetenskapen, som vid denna tidpunkt låg på Eklandagatans västligaste del. Här ska vi hämta de andra deltagarna, som enligt planerna ska stå och vänta på oss vid denna plats. Väl där hoppar alla raskt in i bussen och vi fortsätter i riktning mot Helmutsrogatan där Pär, som är den nionde och sista deltagaren, hoppar på. Nu går färden vidare söderut på E6/E20, som vi följer till utkanten av Varberg. Härifrån fortsätter vi österut de sista tre milen fram till vårt första mål, Ullared.

Väl framme hittar vi utan problem en lämplig parkeringsplats för vårt ekipage. Vi går i riktning mot kundvagnsparkeringen där vi hämtar några kundvagnar. Därefter ställer vi oss i sist i kön som leder till Ge-Kås entré. Efter att ha stått i denna i drygt en timme är det äntligen dags för oss att få komma in i Ge-Kås. Vi sprider ut oss och går runt inne på Ge-Kås i mindre grupper. Efter hand blir vi klara och vissa passar även på att besöka andra butiker i Ullared. Innan vi lämnar Ullared passar vi även på att äta lunch. Vissa gör detta på BurgerKing och vissa på andra serveringar i närheten.

Ungefär 14:40 lämnar vi Ullared efter att ha lastat in våra inköp i minibussen och i släpet. Nu fortsätter vi i riktning mot Gällstad, vilket innebär fortsatt färd i nordostlig riktning i ungefär 9 mil. Vi ankommer Gällstad och Lager 157 ungefär klockan 16:00. Nu har vi en timme på oss innan butiken stänger. Vi sprider ut oss i butiken och gör våra inköp. Strax efter klockan fem lämnar vi Gällstad för fortsatt riktning mot Göteborg. Väl framme i Göteborg kör vi hem till var och en och släpper av det man har köpt. När vi har varit hemma hos nästan alla deltagare lämnar vi tillbaka släpet.

Detta var den första inköpsresan, som därmed utgjorde början på en traditionsenlig resa. I skrivande stund har tre resor blivit av och förhoppningsvis blir det fler sådana i framtiden.

--Reseberättelse av Sebastian--


Resans roligaste inköp: Andreas enorma mängd pasta (exakt siffra saknas, men tror det var ca 20 kg)