Inköpsresa den 27/10-06Deltagare: Pär, Eric, Anders, Jimmy, Olof, Sebastian, Johan, Per och Sara.Reseberättelse

Även denna resa började precis som sin föregångare dagen innan. På eftermiddagen den 26 oktober cyklade jag från Chalmers ut till Tynnered där minibussens ägare Mikael bor. Enligt överenskommelse så hämtade jag minibussen hemma hos honom. Jag startade motorn och körde de fåtal hundra metrarna till närmaste bensinstation för att tanka full tank. Efter tankningen när jag skulle starta motorn så hände det som helst inte fick hända. Motorn startade inte. Bara några minuter tidigare när jag hade pratat med Mikael så hade han varnat mig för att motorn vid vissa tillfällen i samband med regn inte vill starta. Han tips utifall detta skulle inträffa var att vänta i cirka 20 minuter och sedan försöka igen. Jag väntade tålmodigt och tyckte det var dumt att stå och blockera en av bensinstationens pumpar. Som tur var så fanns det många pumpar och det var inte direkt någon rusning vid det här tiden på dagen. Efter att ha väntat en bra stund, dock inte riktigt 20 minuter, försökte jag igen. Dock utan resultat. Eftersom jag inte riktigt förstod varför man skulle vänta i just 20 minuter samtidigt som jag inte direkt trivdes i min situation så låg det nära till hands att försöka lite tidigare än vad rekommendationen var. Det dumma med att försöka igen var att man fick börja om från början och vänta i ytterligare 20 minuter. Efter att jag hade förstått att den enda lösningen förmodligen var att vänta i 20 minuter, fick jag tålmodigt vänta. När 20 minuter hade gått så försökte jag igen och den här gången gick det. Nu hade jag sammanlagt stått vid pumpen i ungefär 40 minuter. Jag fortsatte mot Chalmers och var relativt orolig hur det skulle bli på inköpsresan då motorn inte alltid verkade vilja starta.

När jag kom till Chalmers så ville jag inte stänga av motorn, utan jag och en av deltagarna tog en kort tur runt i omgivningen. Lite senare skulle jag och några av de andra deltagarna åka till IKEA, så det var detta vi väntade på. Dock var det ganska lång tid kvar tills vi skulle åka, så jag kände mig ändå tvungen att stänga av motorn, inte minst för att testa om den alltid vägrade starta eller om det var ett tillfälligt problem. Efter att den hade varit avstängd en stund startade den på första försöket, något som självfallet gjorde mig mycket glad. Lite senare under eftermiddagen åkte jag och vissa av de andra deltagarna till IKEA Kållered. Vi köpte det vi skulle ha och passade även på att äta i restaurangen. När vi var klara på IKEA packade vi in allt vi hade köpt i minibussen. Även denna gång startade motorn på första försöket. Vi körde runt till alla och släppte av. Därefter parkerade vi minibussen på Betonggården på Chalmers.

Fredagen den 27 oktober strax före klockan halv sju återvände jag till Betonggården. Jag väntade på Jimmy och därefter körde vi och hämtade Anders. Vi fortsatte därefter ner till Statoil vid Ullevimotet och hämtade släpet. Vi fortsatte senare till gamla Matematiska Vetenskapen och hämtade de flesta av de andra deltagarna här. Nu var det bara två deltagare kvar att hämta och dessa hade vi på förhand bestämt skulle vänta på vägen ner mot Kallebäcksmotet. De stod på planerad plats och upphämtandet gick snabbt. Vårt första mål på resan var Borås och efter ungefär en timme var vi framme. Jag och Jimmy hade förberett en runda vi skulle köra för att få se så mycket som möjligt av Borås. Vi började rundkörningen vid Brodalsmotet och fortsatte upp till en utsiktsplats. Därefter fortsatte vi till Borås Arena, därefter Knalleland och sedan Stora Torget. Ganska snart var vi klara med rundturen och fortsatte österut.

Helst hade vi velat se den nya motorvägen öster om Borås, men då denna inte var öppen körde vi en mindre väg som gick på en bro över den nya motorvägen. Således fick vi se delar av den nya vägen ändå. Strax efter bron var vi ute på den nuvarande riksvägen och fortsatte österut och tittande bland annat på den nya Rångedalabron. Lite senare svängde vi av riksväg 40 och körde sydväst mot Äspered. I Äspered bor Jimmys föräldrar och vi åkte hem till dessa och tog en fika. Fikan var ett mycket trevligt inslag på resan.

Efter fikauppehållet fortsatte vi mot Gällstad. Strax före Gällstad besökte vi en fabriksförsäljningsbutik där de sålde bland annat sålde glas och porslin. Efter detta stopp körde vi till Lager 157. Här gick alla av förutom jag och Anders. Anders hade på förhand önskat få besöka en jakt- och fiskebutik som låg några kilometer söder om Gällstad. Jag och han körde vidare hit och tog oss en kort titt i butiken. Sedan återvände vi till Lager 157 och flanerade runt med de andra. Förutom Lager 157 besökte vi även en rad andra butiker i Gällstad och passade även på att äta på Sibylla i orten.

Efter uppehållet i Gällstad fortsatte vi åt sydväst till Ullared. Efter att ha kört de cirka 9 milen var vi framme och hittade utan problem en parkeringsplats för ekipaget. Som tur var så var det ingen kö när vi kom, så vi kunde gå in direkt. Alla deltagare gjorde sina inköp och vissa besökte även andra butiker i Ullared. Framåt slutet av vistelsen passade vi även på att äta på BurgerKing. Nu var vi färdiga i Ullared och fortsatte till Varberg. I Varberg tog vi en kort rundtur i centrum och gjorde sedan en rundvandring vid Simstadion och upp på fästningen. Sedan åkte vi vidare hem till Sebastians föräldrar som bor i Varberg och tog en fika. Även denna fikan var ett trevlig inslag på resan.

Efter fikan körde vi de resterande milen norrut på E6/E20 till Mölndal. Här släppte vi av två av deltagarna och fortsatte över kommungränsen till Göteborg och körde runt till de andra deltagarna. När detta var klart körde vi ner till Statoil och lämnade släpet. Eftersom uthyrningen var stängd på Statoil hade jag kommit överens med personalen om att jag kunde lämna släpet redan på kvällen, men få åka ner på morgonen och skriva på alla papper, mm. Vi körde sedan vidare till Betonggården och parkerade minibussen för natten.

Dagen efter fick jag åter igen gå upp tidigt. Nu skulle jag ner till Statoil senast klockan sju för att avsluta hyran på släpet. Jag gick till Betonggården och åkte sedan ner till Statoil. Efter besöket på Statoil återvände jag hem till min studentlägenhet på Gibraltargatan. Någon timme senare åkte jag ut till Tynnered för att lämna minibussen. Tyvärr hade ett missförstånd dykt upp så ägaren var inte hemma. Dessutom kunde jag inte ta min cykel därifrån eftersom den var inlåst hos Mikael. Jag kunde inte göra annat än att återvända till Gibraltargatan med minibussen. Som tur var så skulle Johan, som var en av deltagarna på resan, senare under dagen träffa Mikael, så han kunde ta nycklarna till minibussen och senare under dagen köra den till Mikael. Johan lovade även att köra tillbaka min cykel, vilket han också gjorde. Således ordnade sig allt och i efterhand kan man turligt nog säga att enda gången inte minibussen startade på hela resan var vid det tillfället då jag hade tankat i Tynnered.

Detta var den sista av de hittills tre resorna. Denna resa var lite annorlunda mot de tidigare, då den innehöll fler aktiviteter vid sidan om inköpsmålen, då både en rundtur i Borås och Varberg ingick samt fika i både Äspered och Varberg.

--Reseberättelse av Sebastian--


Resan roligaste inköp: Mina 48 enlitersförpackningar kalasjuice som jag köpte på Ge-Kås.
BilderPå väg mot en utsiktsplats i Borås, klockan 08:21.Vy över Borås från utsiktsplatsen, klockan 08:22.Vy över Borås från utsiktsplatsen, klockan 08:22.På utsiktsplatsen, klockan 08:25.På utsiktsplatsen, klockan 08:25.På väg mot minibussen och släpet vid utsiktsplatsen i Borås, klockan 08:27.Fika hemma hos Jimmy i Äspered, klockan 09:28. Från vänster: Sara, Johan, Per, Anders, Pär, Jimmy och Eric. Olof närmast i bild.Fika hemma hos Jimmy i Äspered, klockan 09:28. Sebastian i stället för Jimmy.Dags att åka vidare från Jimmy, klockan 10:01.Lager 157 i Gällstad, klockan 11:48.Lunchpaus på Sibylla i Gällstad, klockan 12:15.Per i kassa 24 på Ge-Kås. Närmast i bild syns Sebastians kundvagn, klockan 16:23.Vy över kassorna på Ge-Kås, klockan 16:23.Dags att lasta in efter första vändan på Ge-Kås, klockan 17:02.Dags att lasta in efter första vändan på Ge-Kås, klockan 17:02.Sebastian på Sko-Boo, klockan 17:36.Middag på BurgerKing i Ullared, klockan 18:03.Middag på BurgerKing i Ullared, klockan 18:04.Middag på BurgerKing i Ullared, klockan 18:04.Minibussen framifrån på Ullareds parkering, klockan 18:40.Vy över släpets innandöme på Ullareds parkering, klockan 18:53.Släpet och minibussen på Ullareds parkering, klockan 18:53.Dags att åka från Ullared, klockan 19:00.Besök hemma hos Sebastian i Varberg, klockan 20:24.Fika hemma hos Sebastian, klockan 20:36.