Inköpsresa den 11/10-07Deltagare: Martin, Magnus, Markus, Andreas, Olof, Sebastian, Anders, Jimmy och Vadim.Reseberättelse

Även denna resa började precis som de två senaste resorna dagen innan. På eftermiddagen den 10 oktober cyklade jag från Chalmers ut till Tynnered där minibussens ägare Mikael bor. Enligt överenskommelse så hämtade jag minibussen hemma hos honom vid tvåtiden på eftermiddagen. Mikael berättade för mig att samma fel som fanns vid den senaste resan fortfarande fanns kvar, dvs. att minibussen inte alltid startar om man vid fuktig väderlek försöker starta den efter att den tidigare har varit igång en kort stund utan att den fått upp värmen. På förra resan råkade jag ut för detta fenomen då jag startade minibussen hemma hos Mikael och körde den korta sträckan till Preem. När jag sedan skulle starta minibussen så gick den inte igång, utan jag fick vänta i ungefär 40 minuter och sedan försöka igen. För att undvika samma fenomen denna gång så brydde jag mig inte om att tanka på samma ställe som senast, utan körde direkt upp till Emilsborg där jag bor. Här lastade jag in lite saker som skulle med på resan och väntade sedan på Anders. Jag och han hade bestämt att vi skulle åka till IKEA Kållered för att handla på eftermiddagen. När vi kom till Kållereds Köpstad så passade vi på att tanka innan vi gick in på IKEA. Till skillnad mot hur vi gjorde på de två senaste inköpsresorna så brydde vi oss denna gång inte om att äta på IKEA, utan vi gjorde våra respektive inköp och åkte sedan hem för att lasta av det vi hade köpt. När jag hade släppt av Anders och hans saker hemma hos honom så körde jag hem till Markus för att ställa minibussen här över natten.

Morgonen därpå gick jag ner till Markus där jag, Markus, Jimmy och Anders skulle samlas för att åka ner och hämta släpet. Ungefär klockan 05:40 lämnade vi Markus hus och körde ner till Statoil Marklandsgatan där vi hämtade släpet. Vid Statoil gick även Magnus på, som hade åkt kollektivt från Näset där han bor. Vi fortsatte upp till Chalmersplatsen där Vadim och Martin väntade. Martin hade blivit skjutsad av sin pappa från Hjuvik, medan Vadim hade åkt kollektivt från Kortedala. Nu fortsatte vi den korta sträckan till gamla Matematiska Vetenskapen och hämtade de två sista deltagarna, nämligen Olof och Andreas. Nu var det dags att lämna Göteborg och vi körde ut på E6/E20 i sydlig riktning vid Örgrytemotet. Vi körde den korta sträckan söderut till norra infarten till Kungsbacka. Nu var det dags för en kort rundkörning i Kungsbacka innan vi skulle fortsätta söderut. Vi tog en kort sväng inne i centrala Kungsbacka där vi bland annat körde förbi Stortorget i Innerstaden. Snart var vi ute på motorvägen igen och inte långt senare var vi framme i Varberg. Här körde vi hem till mina föräldrar där vi blev bjudna på frukost och fika. Ungefär klockan åtta på morgonen lämnade vi Varberg och körde den korta sträckan till Radiostationen Grimeton. Här tog vi en kort paus och beundrade den stora anläggningen, varpå vi forsatte på mindre vägar mot Ullared via Dagsås och Åkulla. Vi ankom Ullared strax före kvart över nio på morgonen och nu började shoppingen. Vi var i Ullared i nästan exakt 4 timmar och passade även på att äta på BurgerKing innan vi forsatte.

Vi lämnade Ullared ungefär kvart över ett och körde på Länsväg 154 upp till korsningen med Riksväg 27 och fortsatte sedan via Hillared och Jättebo till Torpa Stenhus. Här tog vi en kort paus och fortsatte sedan den fina vägen fram till Hofsnäs. Här körde vi vidare via Vegby till Gällstad. Vi ankom Gällstad ungefär två timmar efter att vi lämnade Ullared och hade nu knappt två timmar till förfogande för shopping. Mest tid lades på Lager 157, men även andra butiker i området besöktes. Strax efter klockan fem lämnade vi Gällstad och körde till Borås. Vi parkerade ekipaget strax norr om stadshuset intill Riksväg 42 och gick den korta sträckan förbi Stora Torget till en pizzeria där vi hade bokat bord. Olofs flickvän Anna var också med och åt på pizzerian. Middagen på pizzerian upplevdes av många som ett mycket trevligt inslag på resan. Efter besöket på pizzerian tog vi en kort stadsrundvandring i Borås innan vi gick tillbaka till minibussen och släpet och forsatte direkt till IKEA Bäckebol i Hisings-Backa. Här hade vi på förhand bestämt att vi skulle hämta Pärs saker som han hade köpt på IKEA. Precis när vi kom till IKEA såg Pär och hans medhjälpare Jonas att bussen som gick in till centrum kom, så med hög hastighet sprang dessa två bort till bussen. Vi lastade in det som Pär hade köpt och fortsatte enligt planerna till Kortedala via Angeredsbron. I Kortdala släppte vi av Vadim och forsatte sedan via Tingstadstunneln till Hjuvik, där vi släppte av Martin. Nu var det dags att köra vidare till Guldheden, så vi fortsatte tillbaka från Hjuvik och körde via Älvsborgsbron och Högsboleden till Pär som bor nära vattentornet i Guldheden.

Pärs inköpta saker lastades av, varpå vi fortsatte runt i området och lastade av hos andra. När allas saker var avlastade utom Magnus, Andreas och Markus körde vi ner till Statoil och lämnade släpet och körde sedan ner till Magnus i Näset och släppte av honom. På vägen ner till Magnus tankade vi på Jet nära Frölunda Torg och något intressant som hände var att pumpen började gå allt saktare och stannade när vi hade tankat drygt 57 liter. Jag tyckte detta var konstigt, men trodde ändå att den stannade för att det var fullt. När jag tankade dagen efter gick det i drygt 11 liter och med tanke på att jag mellan tankningarna bara hade kört ungefär 3 mil så kan inte bensinpumpen ha stannat för att det var fullt, utan den kanske stannade för att bensinen var slut i pumpen. Efter Magnus körde vi hem till Andreas som bor nära Chalmers och körde sedan till Markus och ställde minibussen här över natten. Jag gick hem från Markus och kom hem ungefär tio över tolv, vilket innebär att rundkörningen i Göteborgsområdet nästan tog fyra timmar, då vi ankom IKEA Bäckebol redan tjugo över åtta på kvällen. Tidigt på eftermiddagen dagen efter gick jag ner till Markus och hämtade minibussen och körde ner till Tynnered. Jag tankade fullt på Preem nära Mikael och körde sedan den korta sträckan till Mikael och lämnade minibussen.

Detta är den fjärde inköpsresan som hittills genomförts och även denna resan var, liksom sina föregångare, mycket trevlig. Precis som sin föregångare så innehöll den förutom shoppingmål även sightseeingturer och sociala aktivieter, ett koncept som utan tvekan verkar vara ett lyckat sådant. Om det blir några ytterligare resor är i nuläget inget vi vet, men med tanke på hur lyckade de vi hittils har gjort skulle det verkligen inte förvåna mig om ytterligare resor kommer att genomföras.

--Reseberättelse av Sebastian--


Resan roligaste inköp: Mina 12 flaskor Dubbeldusch som jag köpte på Ge-Kås.
Bilder


Sida 1 | Sida 2 | Sida 3Filmer


För att se filmerna kan QuickTime användas (ladda hem). Välj "Kör" så startar installationen automatiskt när hemladdningen är klar.
För att se filmerna i stort format, högerklicka på länkarna och välj "Spara mål som" och spara filmerna på datorn.


På väg mellan Gällstad och Borås
På väg mellan Gällstad och Borås
Vi parkerar i Borås
Vi parkerar i Borås
På väg från parkeringen till pizzerian
På väg från parkeringen till pizzerian
På väg från pizzerian
Pär ringer när vi är i Borås
Vi väntar på grönt ljus strax söder om Linnéplatsen på Dag Hammarsköldsleden