Inköpsresa den 18/2-06Deltagare: Pär, Eric, Anders, Jimmy, Olof, Sebastian, Viktor, Andreas och Cecilia.Reseberättelse

Denna resa börjar, till skillnad från den förra, redan dagen innan. På eftermiddagen fredagen den 17 februari 2006 beger vi oss från Betonggården på Chalmers till Shell i Angered med minibussen. Här hade vi för avsikt att hämta släpet vi i förväg hade bokat, men tyvärr var släpet inte i funktionsdugligt skick, så vi fick tillfälligt låna ett mindre släp för vårt planerade kvällsbesök på IKEA Bäckebol. Vi lämnar Angered och kör till IKEA via den imponerande Angeredsbron, som erbjuder vacker utsikt över Göta Älv och dess omgivning. Väl på IKEA börjar vi besöket med att äta på restaurangen. Efter detta gör vi våra inköp och beger oss sedan till kassorna. Vi lastar in det vi har köpt i släpet och minibussen och fortsätter till Olof för omlastning. Därefter korsar vi åter igen Göta Älv, denna gång genom Tingstadstunneln, och fortsätter hem till respektive deltagares bostad. Efter detta återvänder vi till Shell i Angered och byter släpet mot det vi från början hade för avsikt att hämta. Därefter kör vi tillbaka till Betonggården och parkerar ekipaget över natten.

Lördagen börjar tidigt då planerad samling vid Betonggården är 05:10. Några minuter efter detta klockslag rullar vi ut från Betonggården och fortsätter färden i riktning mot Ullared. Strax före klockan 7 ankommer vi Ullared och har denna gång sådan tur att vi knappt behöver stå i någon kö alls. Den enda kön vi behövde stå i var den som uppstod på grund av att besökarna kom hit före öppningsdags. Direkt när dörrarna öppnades kunde vi gå in. Denna gång var det mycket mindre folk i butiken än vid första resan, vilket av de flesta deltagarna uppfattades som positivt, då det var mycket lättare att ta sig fram i gångarna. Vi gjorde våra inköp och avslutade vistelsen i Ullared med att äta lunch. Ungefär klockan 12 lämnade vi Ullared och fortsatte i riktning mot Helsingborg. Vid Ängelholm gjorde vi en kort paus för toabesök. När vi kom till Helsingborg körde vi direkt till Scandlines färjeterminal och hann turligt nog med en avgång före den vi på förhand hade räknat med. Vi åkte med färjan som gick 14:10 från Helsingborg.

Färjeöverfarten var ett trevligt inslag på resan och ganska snart var vi över sundet och det var dags att fortsätta färden med minibussen och släpet. Efter att ha kört igenom centrala Helsingör och fortsatt mot stadens utkant kom vi fram till varuhuset Kvickly. Vi parkerade ekipaget och gick in i butiken. Vi spred ut oss och gjorde våra inköp. Både öl, vin och sprit inhandlades. Efter inköpet lastade vi in i minibussen och släpet och fortsatte färden tillbaka mot färjeläget. Väl vid färjeläget fick vi vänta några minuter innan vi kunde köra ombord, men ganska snart var vi på väg över sundet igen. I Helsingborg kunde vi köra ut från färjeområdet utan att bli stoppade av tullen, vilket vi på förhand hade hört ryktesvägen var relativt stor sannolikhet att vi skulle bli. Dock hade vi självklart både maxlaster och införselkvoter på rätt sida gränsen, så ett stopp hade inte gjort något.

Denna gång valde vi norra utfarten från Helsingborg, i stället för den södra som på ditresan. Detta innebar att vi fick se delar av centrala Helsingborg längs huvudgatan vi följde. Vid Ängelholm gjorde vi ett kort uppehåll för att tanka och ganska snart passerade vi Hallandsåsen och fortsatte in i Halland. Vid Vinbergsmotet i Falkenberg gjorde vi ett uppehåll på Mc Donald´s där vissa av deltagarna köpte mat. Efter att ha kört ytterligare några mil svängde vi av vid Fjäråsmotet för att släppa av två av deltagarna som skulle på fest i en lokal strax söder om Kungsbacka. Snart därefter var vi framme i Göteborg och vi påbörjade avsläppningen där vi körde runt till var och en av deltagarna och släppte av det man hade köpt. När nästan allt var avsläppt körde vi till Angered och återlämnade släpet. Därefter åt vi på Mc Donald´s på Hisingen och passade därefter på att tvätta bilen på Statoil vid Hisingsbacka. Nu var klockan en bit efter midnatt och det var dags att avsluta dagens tripp. Vi parkerade minibussen vid Betonggården för att dagen efter återlämna den till Mikael som vi hade lånat den av.

Detta var den andra inköpsresan av hittills totalt tre. Denna resa innehar än så längre rekordet på flest antal körda mil samt flest antal köpta kilon.

--Reseberättelse av Sebastian--


Resans roligaste inköp: Tolv förpackningar á 12 burkar Pepsi som Olof köpte på Ge-Kås i Ullared
BilderFärjan till Helsingör. Sebastian och Pär på däck.Färjan till Helsingör. Från vänster: Pär, Viktor, Eric, Anders, Olof och Jimmy.Sebastian ställer i ordning lasten i släpet efter inköpet på Kvickly i Helsingör.Stopp vid McDonald´s vid Falkenberg på vägen hem.Stopp vid McDonald´s vid Falkenberg på vägen hem.